I 20 år har Københavns Kommune varetaget hjemmeassisteret parenteral ernæring. Københavns Kommune og Rigshospitalet er endt i en konflikt om finansiering af hjemmebehandlingen; sagen er derfor indgivet til Sundhedsstyrelsen for en afgørelse.

Denne afgørelse venter Københavns Kommune ikke på. De har i stedet valgt at opsige samarbejdsaftalen med Rigshospitalet pr 25. september 2021.

Læs artikler fra TV2-Lorry: Slåskamp mellem Region H og Københavns Kommune

HPN-foreningen tager skarp afstand fra denne beslutning, der truer vores medlemmers mulighed for at blive i eget hjem. Vi har desværre også set at konflikten kan brede sig til flere kommuner i Region Hovedstaden, og på den måde kan flere af vores mest sårbare medlemmer blive ramt.

Bestyrelsen arbejder på at få sikret patientperspektivet og fagligheden i denne konflikt. Vi vil sikre at konflikten ikke går udover patienternes livskvalitet. Bestyrelsen arbejder hårdt på at Københavns Kommune tilbagetrækker opsigelsen, og lader konflikten blive afgjort hos Sundhedsstyrelsen.

Rigshospitalet arbejder med en nødplan såfremt konflikten fortsætter. Skulle der være patienter der ender med at blive ramt, vil de blive kontaktet af Afdelingen på Rigshospitalet.

Henvendelse for yderligere information skriv til info@hpn.dk

Visits: 1