Rejs med HPN

Som medlem af HPN-foreningen kan du deltage i vores rejser. 

Tryghed på rejsen

Sammen med HPN-foreningen kan du rejse trygt med din hjemmeparenterale ernæring. Deltagelse på udenlandsrejserne forudsætter, at du kan klare dig selv eller selv tager en pårørende/hjælper med.

Hvad er konceptet?

Når vi rejser sammen i HPN-foreningen, er destinationen planlagt på forhånd af HPN-foreningens rejseansvarlige. Har du et familiemedlem eller en god ven du vil have med, er de selvfølgelig velkomne. På ferierne er vi turister og lægger vi vægt på varme, pænt og rent hotel og god mad og selvfølgelig hyggeligt samvær. Derudover planlægger vi ture og aktiviteter hvor vi håber at du tager med, men det er selvfølgeligt frivilligt.

Hvorfor rejse med HPN Foreningen?

Når vi rejser mange sammen, er det nemmere at lave aftaler med hotel og flyselskab om opbevaring og transport af de parenterale væsker. Det er også nemmere for leveringsfirmaerne at hjælpe med at shippe varerne til udlandet, når vi er flere sammen. Og så er det godt at være sammen med nogle, der er vant til at rejse med HPN, da det kræver lidt planlægning. Derfor hjælper vi hinanden i rejsegruppen.

Hvad skal jeg selv sørge for?

 • Du skal have et lægebrev på engelsk, som kan anvendes i security i  blandt andet lufthavne, som forklarer hvorfor du får parenteral ernæring og hvad du får. Dette lægebrev kan også anvendes, såfremt det bliver nødvendigt at søge læge under rejsen- Lægebrevet skrives af din overlæge.
 • At have tarmsvigt og behov for parenteral ernæring anses af forsikringsselskabet som en kronisk sygdom. Du skal derfor ansøge dit forsikringsselskab om en forhåndsgodkendelse, så du er sikker på på at din rejseforsikring gælder, hvis du er uheldig og får brug for den.
 • Du er som udgangspunkt selv ansvarlig for at få dine varer med på rejsen, men HPN-foreningen tilbyder en snak med dit leveringsfirma, om muligheden for at de fremsender varerne. Vi kan hjælpe med vejledende pakkeliste.
 • Du har ernæring/væske og udstyr med til 1-2 døgns behandling i din håndbagage. HPN-foreningen sikrer at der er en aftale om ekstra bagage, såfremt der skal køleposer med i flyet.
 • Du skal kunne klare dig selv under rejsen. Har du brug for en hjælper, skal I selv købe en ekstra billet til denne person
 • Du skal selv sørge for eventuelt afbestillingsforsikring

Fordele for dig

 • Rejsen er sammensat så den er både praktisk og økonomisk overskuelig for de fleste
 • Barriere nedbrydes, og du lærer at rejse til udlandet med fly og HPN
 • HPN-foreningens rejseansvarlige holde kontakten til rejsebureauet og klarer det praktiske
 • Vi tilstræber deltagelse af en sygeplejerske på rejsen

Målet er at..

 • Du efterfølgende selv får lyst til at tage på rejser som du selv planlægger
 • Skabe et befriende, lærerigt og støttende netværk blandt andre HPN-brugere

Rejser

Ø-tur til Læsø 7.-11. oktober

Har du lyst til at opleve Læsø? På vegne af HPN-foreningen arrangerer Henning og Anne-Grethe arrangerer en miniferie til Læsø,  Øen som de kender som deres egen bukselomme. Der vil blive arrangeret skønne ture, hvor du kan opleve det mest autentiske Læsø – og mere til. Afrejse fra Frederikshavn 7/10 kl. 12.30,

Afgang fra Læsø 11/10 kl. 9.40.

Opholdet på Hotel Havnebakken koster 2500 kr. pr. person i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse på 400 kr. Den samlede tur vil koste yderligere 1000 kr. pr. person, der vil dække udflugter, frokoster og oplevelser.

Rejsen tilbydes til medlemmer af HPN-foreningen og du er velkommen til at tage familiemedlemmer eller rejseven med. Senest tilmelding d. 31. august, af hensyn til Hotel Havnebakken som holder 10 værelser til os. Du skal som udgangspunkt kunne klare dig selv for at deltage på rejsen, men hvis du har særlige behov, kan vi være behjælpelige med at skabe kontakt til hjemmesygeplejen på Læsø.

Ydeligere informationsmateriale kan skaffes hos Henning på hah@hpn.dk. Tilmelding på samme mail senest 31. august 2020.

Pladser i alt: 18

Sidste tilmelding: 1. august 2020

Pakkerejse til Torremolinos, Spanien, 4.-11. oktober 2020 – OBS: udsat til forår 2021 pga. corona

Torremolinos er en by i den sydlige del af Spanien, også kaldet Andalusien. Byen er forstad til Málaga og har knap 70.000 indbyggere. Den ligger på Costa del Sol og er et populært feriested.

(Denne tur afhænger af rejsevejledninger fra Udenrigsministreriet mm.)

Pladser i alt: ca. 20

Sidste tilmelding: Efterår 2020 – dato følger

Aktuelle rejser og ferier med HPN Foreningen

Sydspanien

Torremolinos , Costa del Sol, 4.-11. Oktober 2020
Vi booker logi på det 4-stjernede hotel Blue Sea Gran Hotel Cervantes, der ligger i centrum af byen

Hotel og flytider

København – Malaga

Afrejse Københavnd. 04/10   kl. 07:25 – 11:15
Afrejse Malagad. 11/10   kl. 12:05 – 15:45
Pris pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelsekr. 6.698 inkl. ture
Tillæg for eneværelse pr. personkr. 1.600

Priserne er foreløbige indtil tilmeldingen er endelig

Om Hotellet

 • Godt hotel i centrum og 500 meter fra stranden
 • Midt i Torremolinos, med en fantastisk udsigt over havet, ligger Blue Sea Gran Hotel Cervantes. Her finder I et moderne, komfortabelt hotel med gode faciliteter og en rigtig god beliggenhed.
 • På hotellet er der et stort udendørs pool-område, hvor der mulighed for en dukkert eller ren afslapning på den store solterrasse. På tagterrassen er der også en overdækket, opvarmet pool med en smuk udsigt over omgivelserne.
 • Hotellet har tre barer og en restaurant, der både serverer nationale og internationale retter.
  Vil I gerne ud at spise, er der masser af restauranter i området.

Turen inkluderer

–Prisen inkluderer: Fly København – Malaga t/r med SAS, Lufthavnsskatter/afgifter, bagage og håndbagage samt bidrag til Rejsegarantifonden.

–SAS forventes gratis at transportere kølevarer som ind-tjekket bagage.

–Ophold på Blue Sea Gran Hotel Cervantes i delt dobbeltværelse.
(mulighed for ekstra køleplads i hotellets køkken pr. forespørgsel).

–Morgenmad på hotellet

–Heldags udflugt til Gibraltar m. dansk rejseleder

–Heldags udflugt til Ronda m. dansk rejseleder

–Heldags udflugt med vin og/eller citrus besøg m. dansk rejseleder

–Tansfer til og fra lufthavnen

Prisen inkluderer IKKE afbestillingsforsikring og årsrejseforsikring.

Torremolinos By

Torremolinos er en by i den sydlige del af Spanien, også kaldet Andalusien. Byen er forstad til Málaga og har knap 70.000 indbyggere. Den ligger på Costa del Sol og er et populært feriested.

I byen bor der en blanding af lokale og fastboende udlændinge samt turister på hotellerne.

Byen tilbyder desuden en masse restauranter, cafeer og også shopping. Ydermere er det nemt at tage til Malaga med tog (kører 3 gange i timen) her er der endnu mere shopping. Toget stopper også ved Plaza Mayor som er en shopping by med butikker og restauranter og i løbet af 2020 åbner også en stor designer outlet med 100 butikker

Ture på rejsen - Gibraltar

Gibraltar: Britisk oversøisk territorium,
Statsoverhoved Dronning Elizabeth II.

Arealet er 6,5 kvadratkilometer, og området grænser op til Spanien på 1,2 km. Kystlinjen er 12 km lang. Højeste punkt er Gibraltarklippen, der er 426 m høj.

Befolkning i 2014 var ca. 29.000 indbyggere, der består af flere etniske grupper: spaniere, italienere, briter, maltesere, portugisere med flere. Det officielle sprog er engelsk.

Attraktioner: Gibraltars svævebane, der går fra den botaniske have til toppen af Gibraltarklippen.

En af de største attraktioner på halvøen er de vildtlevende berberaber. Aberne holder til på Gibraltarklippen, og de er en stor turistattraktion.

Ture på rejsen - Ronda

Ronda er en mindre by i provinsen Málaga i Andalusien i det sydlige Spanien. Ronda, der har 33.877(2019) indbyggere, er en af landets ældste byer og regnes som tyrefægtningens vugge.

Fra Ronda til Malaga ved Middelhavet er der ca 100 km. Byen ligger på en højslette, 750 m.o.h. og den 120 meter dybe kløft El Tajo deler byen i to, den ældre og mauriske bydel La Ciudad og den yngre El Mercadillo.

Der er tre broer over kløften, Puente Nuevo (Den nye bro) fra 1793, Puente Viejo (Den gamle bro) fra 1616 og Puente Romano fra romertiden. Puente Nuevo er et flot bygningsværk og et velbesøgt turistmål, hvorfra der er en spektakulær udsigt over den dybe kløft.

I Ronda findes den ældste tyrefægterarena i Spanien, Plaza de Toros de Ronda[2]. Den er bygget i neoklassisk stil i 1785 af arkitekten José Martin de Aldehuela, som også var arkitekt på broen Puento Nuevo.

Ture på rejsen - Vin fra Andalusien

Rejsebureauet har fået til opgave at arrangere vores helt egen tur.

Den skal omfatte besøg hvor vi stifter bekendtskab med vine/hedvine fra Andalusien, måske kombineret med citrusplantager.

Andalusien er Spaniens mest sydlige provins. Andalusien er kendt for sine hedvine, nærmere bestemt sherry. Der fremstilles også almindelig vin.

Turen kan ændres til en anden såfremt det ikke lykkes rejsebureauet at få den arrangeret

Visits: 0