Rejs med HPN

Som medlem af HPN-foreningen kan du deltage i vores rejser. 

Rejser på egen hånd

Det kan sagtens lade sig gøre at rejse med HPN, men kræver planlægning. Start med små ture, f.eks. en weekend og et sted ikke så langt fra dit hjem. Det er ikke kun dig, men også dem du rejser sammen med der skal være trygge. Tal det godt igennem.

Pakketips. Du kan nemt blive i tvivl om hvorvidt du har husket det hele. Det er derfor en god ide at pakke dine ferievarer samtidigt med at du forbereder dagens ernæring derhjemme. Så er der gode chancer for at du husker det hele.

Rejser til udlandet kræver en hel del ekstra forberedelse som er beskrevet nedenfor.

Hjemmesygepleje i sommerhuset

Hvis du har brug for hjemmesygepleje, kan du tale med din faste hjemmesygeplejerske og/eller ringe til den kommune hvor dit sommerhus (eller campingvogn) ligger.

Levering af varer i DK

Du kan sandsynligvis få bragt dine HPN-varer ud til f.eks. sommerhus eller campingvogn. Kontakt dit leveringsfirma, sygehus apotek eller afdeling hvorfra du får HPN varer bragt fra og forhør om muligheder.

Levering af varer til udlandet

Som udgangspunkt skal du selv have din HPN-produkter med når du rejser. Det er ikke muligt/meget omstændigt at få det udleveret i udlandet.
Hvis du får leveret dine HPN varer via et leveringsfirma, kan der være mulighed for levering til udlandet. Kontakt firmaet for yderlig information, herunder hvad det koster.

Flyrejser og forberedelse

Tjekliste – før du rejser

 • Forhåndsgodkendelse hos dig forsikringsselskab: At have tarmsvigt og behov for parenteral ernæring anses af forsikringsselskabet som en kronisk sygdom, så derfor skal du søge forhåndsgodkendelse hos dit forsikringsselskab, før du tager afsted. Forhåndsgodkendelsen kan tidligst søges 2 måneder før afrejse, Godkendelsen sker typisk elektronisk, og hvis du ikke inden for de sidste 2 måneder har modtaget behandling eller ændret på din medicin, så går godkendelsen normalt glat igennem. Er det ikke tilfældet, vil du blive stillet overfor supplerende spørgsmål og der er risiko for at forsikringsselskabet ikke godkender din rejse.

 • Lægebrev: Du skal rekvireres et såkaldt lægebrev der på engelsk fortæller om dit behov for parenteral ernæring og hvad du får. Lægebrevet kan også anvendes, hvis det bliver nødvendigt at søge læge under rejsen. Lægebrevet udarbejdes af din overlæge og du får det ved henvende dig til ambulatoriet. Lægebrevet kan ikke genbruges og skal derfor rekvireres hver gang du rejser til udlandet.

 • Du skal pakke omhyggeligt og det vil være meget svært at skaffe varer apotekervarer eller f.eks. slanger til pumpen, hvis du har glemt noget. Se pakketips i indledningen. Fordel dine HPN-produkter i flere kufferter, også hos dine rejseledsagere.

 • Hvis du bruger kølevarer, skal de pakkes i flamingokasser med tøris. Tal med din leverandør. Hvis du taler godt for din sag, kan det ofte lade sig gøre at få medicinske produkter gratis med flyet.

 • Før du beslutter dig for hotel, skal du sikre dig, at hotellet kan opbevare kølevarerne betryggende. Minibaren på værelset er normalt for lille og ikke tilstrækkelig kold.

 • Tænk også på at jo flere flyskift, jo større risiko er der for at noget går galt. Derfor er direkte fly altid at foretrække.

Tjekliste – under selve rejsen.

 • For alle tilfældes skyld, skal du altid medbringe parenteral ernæring til 1 dags forbrug i din håndbage.

 • Lægebrev og en særlig skrivelse på engelsk der beskriver pumpen, skal placeres sammen med den parenterale ernæring i din håndbagage.

 • Når du passerer security, skal du åbne din rygsæk og ernæring vil normalt blive grundigt undersøgt. Det er derfor en dårlig ide at være koblet til, vent til du har passeret security.

 • Husk dit blå sygesikringskort. Det giver dig, inden for EU, adgang til samme behandling i sundhedsvæsenet som landets lokale borgere.

Rejser med HPN foreningen

Det kan være uoverskueligt og utrygt at rejse med sin parenterale ernæring, især hvis du er ny HPN-patient. Rejser med HPN Foreningen skal mindske dine bekymringer, og nedbryde alle de barrierer du ser når du er på egen hånd.

Sammen med HPN-foreningen kan du rejse trygt med din hjemmeparenterale ernæring. Deltagelse på udenlandsrejserne forudsætter at du er medlem af HPN Foreningen og at du kan klare dig selv eller selv tager en pårørende/hjælper med.

Vi forsøger altid at have en rutineret specialsygeplejerske med på rejsen.

Indtil videre har vi, på alle udlandsrejser, haft er rutineret specialsygeplejeske med. Sygeplejersken medvirker i høj grad til tryghed på rejsen. Sygeplejersken giver råd og vejledning og kan også hjælpe med til- og frakobling hvis der skulle være behov og det.

Sygeplejersken har ikke ansvaret for dit helbred på turen, du rejser altid på eget ansvar.

Det er bidrag fra fonde, virksomheder og private, der gør det muligt at have en sygeplejerske med på rejsen. Sygeplejerskens deltagelse gør det derfor ikke dyrere for dig at være med.

Det giver en kæmpe tryghed at der er sygeplejerske med på rejsen, men det er ikke en forudsætning for at rejsen kan gennemføres.

Hvad er konceptet?

Når vi rejser sammen i HPN-foreningen, er destinationen og alt andet planlagt på forhånd af HPN-foreningens rejseansvarlige. Har du et familiemedlem eller en god ven du vil have med, er de selvfølgelig velkomne. På ferierne er vi turister og vi lægger vægt på varme, pænt og rent hotel tæt på byen og god mad og selvfølgelig hyggeligt samvær. Derudover planlægger vi ture og aktiviteter hvor vi håber at du tager med, men det er selvfølgeligt frivilligt. Vi finder hver aften en restaurant hvor vi spiser sammen, men det er naturligvis frivilligt om du vil deltage.

På rejsen er HPN Foreningens rejseansvarlige også på ferie og har, lige som dig, betalt for turen. Derfor er din pris altid den samme som den ville være på en rejse på egen hånd.

Vi gør det så nemt som muligt.

Den parenterale ernæring fylder meget, og det kan være uoverskueligt at rejse med alt den ekstra bagage. Derfor sørger HPN Foreningen for at din ernæring transporteres til hotellet så den er ankommet før vi ankommer. Får ud kølevarer, leveres flamingokasser i lufthavnen umiddelbart før flyafgang. Vi hjælper hinanden med at få kasserne med helt frem til hotellet. Vi er særdeles taknemmelige for at vores transportør, Buur & Søgaard, både planlægger, pakker og endda betaler for transporten.
Du er som udgangspunkt selv ansvarlig for at få de rigtige varer med på rejsen, men Apoteket og din leverandør af engangsartikler kan hjælpe med vejledende pakkeliste når du skal bestille.
Tjeklisten på rejser med HPN Foreningen er den samme som når du rejser alene.
HPN Foreningen hjælper med din forberedelser og skriver løbende så alt huskes.

Hvem har ansvaret for rejsen

HPN Foreningen arrangerer rejsen i fællesskab med rejsebureauet, og hvis et eller andet ikke er som forventet, er det et anliggende mellem rejsebureauet og dig der har købt rejsen.

Bestyrelsen udpeger en ankerperson/kontaktperson der så vidt muligt, for egen regning, deltager på rejsen som en slags rejseleder. Det er ikke en forudsætning for gennemførelse af rejsen at der deltager en ankerperson fra HPN Foreningens bestyrelse.

Du og din eventuelle ledsager skal kunne klare sig selv under hele rejsen.

Der deltager en sygeplejerske på rejsen. Sygeplejersken kan vejlede og rådgive omkring den parenterale ernæring og stomi, men sygeplejersken kan ikke drages til ansvar for den rådgivning der gives. Skulle sygeplejersken, uanset af hvilken grund, blive forhindret i at deltage, er det ikke en forudsætning for at rejen gennemføres.

Tidligere rejser

Tenerife 14. – 21. marts 2018
10 deltagere

Tenerife 17. – 24. marts 2019
9 deltagere

Athen 5. – 12. oktober 2019
14 deltagere

På turen var der også besøg hos Micrel

 

 

 

Ø-tur til Læsø 7.-11. oktober 2020
15 deltagere

 

Sønderjylland 10. – 15. september 2021
15 deltagere

Pakkerejse til Torremolinos, Spanien, 2.-9. oktober 2022
14 deltagere

Se rejseoplægget her:

Kreta 29. september – 7. oktober 2023
16 deltagere

Se rejseprogrammet her:

Hvad siger tidligere deltagere

Kommende rejser

HPN Rejsen 2024 går til Mallorca

Vil du med på HPN Foreningens 8. rejse, der i år går til Alcudia på Mallorcas nordkyst. I 2022 og 2023 var vi henholdsvis 14 og 16 afsted. I 2024 forventes det at vi bliver mere end 20 deltagere på rejsen.

Rejsen er igen planlagt sammen med Bravo Tours og vi har sponsorer der betaler hvor håndtering og transport af ernæring, og det det koster at have en sygeplejerske med på rejsen.

Foreningens rejseaktivitet skal medvirke til at du som HPN-patient selv får mod på at tage på rejser på egen hånd. Det er desuden vores erfaring, at rejseaktiviteten også medvirker til at skabe solidt netværk blandt HPN-patienter.

Alle der er medlem af HPN Foreningen kan deltage på vores rejser. Kontingentet er 250 pr. år.

Vi har som sædvanligt sørget for at alt er så nemt som muligt.

 • HPN Foreningen sammensætter en rejse hvor det er overskueligt, såvel praktisk som økonomisk.
 • HPN Foreningen holder kontakten til rejsebureauet.
 • HPN Foreningen sørger alt det praktisk så fx ernæring sendes til hotellet før vi ankommer.
 • HPN Foreningen minder om alt det der skal være styr på før du rejser.
 • HPN Foreningen har sikret at der deltager en sygeplejerske på rejsen.

Vi rejser fra Kbh. 28. september 2024 kl. 10.20, og hjem igen fra Mallorca 5. oktober kl. 14.15.
Flyvetid 3 timer og 10 minutter.

Vi bor i værelser med balkon på kategori 4 hotellet ”Eix Alcudia”. Det ligger tæt på lokalt centrum. Læs mere om hotellet nedenfor og på nettet.

Vi har tradition for kun at spise morgenmad på hotellet. Vi satser hver dag på at finde en ny restaurant i området, hvor vi spiser aftensmad sammen. Du bestemmer naturligvis selv om du vil deltage.

Pris pr. person i delt dobbeltværelse med balkon kr. 6.899 inkl. ture
Tillæg for eneværelse pr. person: kr. 850

 • Prisen inkluderer: Fly København – Mallorca med SAS.
 • 1 stk. bagage + 1 stk. håndbagage (kølevarer kommer gratis med flyet).
 • Ophold på Eix Alcudia.
 • Morgenmad på hotellet.
 • 2 udflugter inkl. frokost. Henholdsvis ”Det ægte Mallorca m. Purowool” og ”Den Gyldne Dal”.
 • Transfer til og fra lufthavnen.
 • Prisen inkluderer IKKE afbestillingsforsikring og årsrejseforsikring.

EIX ALCUDIA HOTEL

Hyggeligt voksenhotel tæt på Port de Alcudia
Eix Alcudia Hotel har den perfekte beliggenhed, hvis man ønsker at bo på et hotel kun for voksne og tæt på stranden og havnen i Port d’Alcudia. Her bor du i gåafstand til centrum med shopping, restauranter og barer, og kun 5 min i bil til Alcudias hist
oriske bydel med den gamle bymur og flotte, restaurerede huse.

På hotellet finder du et hyggeligt poolområde med gratis liggestole og parasoller. Det er uden tvivl det naturlige mødested for hotellets gæster, hvor der er ro og fred til at slappe af og nyde den mallorcinske charme og stemning.

Kun 200 m fra hotellet ligger den dejlige sandstrand. hvor man kan leje liggestole og parasoller. Her kan du også nyde en god frokost på en af de mange små snackbarer eller restauranter, der ligger i området.

Eix Alcudia Hotel har et mindre wellness-område med jacuzzi, sauna, fitness og massage samt behandlinger mod betaling. Der findes desuden bordtennis og pool/billard mod betaling. For de cykelglade gæster kan man få opbevaret sin cykel i det store cykelrum – derfor er hotellet velbesøgt af cykelgrupper i både forårs- og efterårsmånederne.

Sådan bor du på Eix Alcudia

Dobbeltværelse
På Eix Alcudia Hotel bor du i fine, lyse dobbelt
værelser, på ca. 20 m2, med balkon, bad/toilet med bruser og hårtørrer, tv, aircondition, telefon, køleskab og gratis WiFi

Udflugter:

Udflugt 1: Det ægte Mallorca m. Purowool

Vi begynder dagen med en fantastisk gåtur rundt i gaderne af den charmerende og historiske by Pollensa. Her kan man opleve en god blanding mellem bylivet i de charmerende stenbelagte gader og den uspolerede natur, der pakker området ind i de smukkeste rammer af bjerge og kyster.

Dernæst går turen mod Purowool i Pollensa, hvor vi får en underholdende og inspirerende præsentation om sund søvn og kigger nærmere på de økologiske produkter. Her vil der blive serveret en god brunch med vin.

Derefter tager vi videre mod Port de Pollença, hvor vi skal opleve Mallorcas storslåede naturscener. Vi sejler ud på Middelhavet og glider langsomt forbi den golde bjergkæde – et fantastisk syn med det azurblå vand som kulisse. Husk at medbringe kamera.

Efter ca. 30 minutters sejlads lægger vi til ved Formentor-stranden. Her venter bussen, der kører os til udsigtspunktet Mirador des Colomer, hvor I vil opleve en af øens smukkeste udsigter.

Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen mættet med indtryk fra den nordlige del af Mallorcas fantastiske natur. Fyldt med betagende naturscener!

Udflugt 2: Den Gyldne Dal

Det er en oplevelse for alle sanser, når vi går en tur gennem plantagen ’Sa Vinyassa’ ligger i udkanten af byen Sóller. Her åbner ægteparret Juan og Sebastiana deres hjem op, så vi får lov til at komme bagom den 100% økologiske produktion af appelsiner, citroner og mange andre frugter. Udsigten er vidunderlig, blomsterduften himmelsk og farvespillet af grønne træer med blomster og frugter er bjergtagende. Efter en tur rundt på plantagen, slutter vi af med et hjemmelavet mallorcinsk måltid hos værtsparret.

Der vil også være mulighed for at kunne handle i deres lille fine gårdbutik, hvor man vil kunne købe lækre specialiteter fra appelsinplantagen og fra Den Gyldne Dal.

Hvem har ansvaret for rejsen

HPN Foreningen arrangerer rejsen i fællesskab med Bravo Tours, og hvis et eller andet ikke er som forventet, er det et anliggende mellem rejsebureauet og dig der har købt rejsen.

Bestyrelsen udpeger en ankerperson/kontaktperson der så vidt muligt, for egen regning, deltager på rejsen som en slags rejseleder. Det er ikke en forudsætning for gennemførelse af rejsen af der deltager en ankerperson fra HPN Foreningens bestyrelse.

Du og din eventuelle ledsager skal kunne klare sig selv under hele rejsen.

Der deltager en sygeplejerske på rejsen. Sygeplejersken kan vejlede og rådgive omkring den parenterale ernæring og stomi, men sygeplejersken kan ikke drages til ansvar for den rådgivning der gives. Skulle sygeplejersken, uanset af hvilken grund, blive forhindret i at deltage, er det ikke en forudsætning for at rejen gennemføres.

Buur & Søgaard og Apoteket hjælper med at få vores ernæring bestilt og sendt til feriestedet før vi ankommer. Det er patientens ansvar, at det er de rigtige varer og den rigtige mængde der bestilles.

 

Sponsorer på rejsen:

Buur og Søgaard –
professionel distribution af medicin og tilhørende sygeplejeartikler til patienter i eget hjem.

Buur og Søgaard håndterer vores ernæring. De sikrer at vores ernæring og engangsartikler kommer sikkert frem til hotellet og afholder alle omkostninger i den proces.

Kølevarer leverer Thomas Søgaard direkte i lufthavnen umiddelbart før afgang.

 

Energi+

Vi er på en grøn mission: Vi vil fjerne så meget CO2 som muligt. Det gør vi ved at tilbyde CO2-kompenseret strøm og gas. Baseret på certificerede, bæredygtige klimaprojekter.
Læs meget mere på energiplus.dk.

Energi+’ sponsorat sikrer at vi kan få en rutineret specialsygeplejerske med på rejsen. Energi´ betaler sygeplejerskens rejse, løn og forsikring.

Energi+ har fået øje på HPN Foreningens rejser fordi salgsdirektør Mathias Esbergs mor er HPN Patient.

Desuden har Bravo Tours været behjælpelig med god service og SAS betaler for flytransport af kølevarer.

 

Tilmelding til rejsen

 • Tilmelding hurtigst muligt, dog senest 15. april.
 • Vi har kun et begrænset antal pladser, derfor skal du afvente godkendelse før du glæder dig
  • Vi har 24 flybilletter til den nævnte afgang – først til mølle.
  • Der er forhåndsreserveret 9 dobbeltværelser og 6 enkeltværelser på hotellet.
 • Du tilmelder dig ved at skrive til Henning på henningahansen@gmail.com
 • Eller ring til Henning på 4028 2857 – også hvis du har spørgsmål før du beslutter dig.