Efter sidste års succestur, hvor 14 der rejste med HPN Foreningen til Costa del Sol – Torremolinos, er det planlagt at HPN Foreningens syvende rejse skal gå til skønne Kreta.

Foreningens rejseaktivitet skal medvirke til at HPN-patienter selv får mod på at tage på rejser. Det er desuden vores erfaring, at rejseaktiviteten også medvirker til at skabe netværk blandt HPN-patienter.

Alle der er medlem af HPN Foreningen kan deltage på vores rejser. Kontingentet er 250 pr. år.

Vi har som sædvanligt sørget for at alt er så nemt som muligt.

 • HPN Foreningen sammensætter en rejse hvor det er overskueligt, såvel praktisk som økonomisk.
 • HPN Foreningen holder kontakten til rejsebureauet.
 • HPN Foreningen sørger alt det praktisk så fx ernæring sendes til hotellet før vi ankommer.
 • HPN Foreningen minder om alt det der skal være styr på før du rejser.
 • HPN Foreningen har på tidligere rejser sikret, at der deltog en sygeplejerske på rejsen. Det får vi desværre ikke med i 2023. Du skal derfor ikke tage med, hvis du er afhængig af hjælp fra sygeplejerske.

Lyder en tur til Kreta som noget for dig? Så læs videre

Vi rejser fra Kbh. 29. september 2023 kl. 16.00, og hjem igen fra Kreta 6. oktober kl. 21.25.

Vi bor i lejlighed på kategori 3+ hotellet ”Omega Platanias”. Det ligger 450 m fra lokalt centrum og 15 km væk fra hovedbyen Chania. Læs mere om hotellet på nettet.

Vi har tradition for kun at spise morgenmad på hotellet. Vi satser på hver dag at finde en ny restaurant i området, hvor vi spiser aftensmad sammen. Du bestemmer naturligvis selv om du vil deltage.

Pris pr. person ved 2 personer i 1-værelses lejlighed:                                   kr. 6.699 inkl. ture
Tillæg for eneværelse pr. person:                                                                      kr. 1.399
Tillæg pr. person i delt 2-værelses lejlighed:                                                   kr.    449

 • Prisen inkluderer: Fly København – Kreta t/r med Jettime.
 • 1 stk. bagage + 1 stk. håndbagage (der arbejdes på at få eventuelle kølevarer gratis med flyet).
 • Ophold på Omega Platanias (mulighed for ekstra køleplads i hotellets køkken).
 • Morgenmad på hotellet.
 • 2 udflugter kun for HPN Foreningen inkl. frokost.
 • Transfer til og fra lufthavnen.
 • Prisen inkluderer IKKE afbestillingsforsikring og årsrejseforsikring.

Hvad skal vi så lave på Kreta?

Som altid har vi i HPN-foreningen sørget for et kanon godt program, så vi ikke bare daser i solen på stranden!

Udflugt 1 – Kun for HPN Foreningen – Det ægte Kreta

Med dansktalende rejseleder

På Kreta er gæstfrihed, historie og kultur noget af de vi turister holder af at komme ud og opleve og være en del af. Grækerne, og Grækenland, er kendte for netop dette og derfor skal vi på denne betagende og alsidige tur rundt i baglandet på den vestlige del af øen.

Vi kører ud hvor naturens historie går flere tusind år tilbage, herfra følger vi tidslinjen frem til nyere tid hvor både oliven, grotter, tyrkerne og 2. verdenskrig har sat sine præg.

Der er ingen tvivl om, at turen emmer af autentisk charme og interessante afbræk af Chania regionen, når vi besøger verdens ældste oliventræ i byen Ano Vouves. Vi aflægger et besøg i kirkegrotten Agios Ioannis også kaldt Skt. Johns grotte, som i særlige anledninger, stadig bliver benyttet den dag i dag.

Undervejs vil vi nyde en kretensisk frokost på øens eneste organiske restaurant, som tilbereder maden i gammeldags stenovn og over brændekomfur.

Vi skal ikke snydes for de betagende udsigter over kysten og olivenlunde når vi kører mod Gonia Odigitria klostret. Klostret blev beskadiget både under tyrkernes indtagelse, samt ved stridighederne under 2. verdenskrig. Et historisk slag hvor flere tusinder døde i et af de største luftangreb i historien, ud for nordkysten af Kreta.

Udflugt 2 – Kun for HPN Foreningen – De skjulte skatte

Kunne du tænke dig at tage på opdagelse til nogle af de smukkeste steder på Kreta? Så er det nu at du har muligheden for at opleve nogle af de skjulte skatte som øen gemmer på.

Dagen starter med et udsigtsstop ved Aptera, nærmere betegnet ved Koules fortet, hvor der venter en fantastisk udsigt over Akrotiri halvøen og Souda bugten.

Herefter kører vi mod den hyggelige by Vrisses hvor der vil være mulighed for at få en kop kaffe. På vej dertil vil vi passere den flotte natur som Kreta har at byde på, her iblandt Lefka Ori bjergene, bedre kendt som de hvide bjerge.

Efter Vrisses kører vi mod den gamle landsby Ancient Lappa, som blev grundlagt tilbage i 1400 f.Kr. og havde en vigtig betydning under Romerriget. I dag er byen en malerisk landsby med en smuk arkitektur som bærer præg på byens spændende historie. I kommer på en lille byrundtur og ser de smukke bygninger og får et indblik i den smukke bjerglandsby.

Vi gør vores frokoststop i den nedre bydel af Argiroupoli ved den gamle vandmølle. Her kan I nyde en lækker frokost til lyden af kilderne, som vil danne rammen for vores frokoststop. Stedet er kendt for deres friskfanget ørred og lækre grillkyllinger.

Sidste stop på turen er den smukke Kournas sø som er den eneste naturlige ferskvandssø på Kreta. Her er der mulighed for at få en kølig dukkert, eller måske leje en vandcykel og tage en tur ud på søen.

Lidt praktisk information

Hvem har ansvaret for rejsen?

HPN Foreningen arrangerer rejsen i fællesskab med Bravo Tours, og hvis et eller andet ikke er som forventet, er det et anliggende mellem rejsebureauet og dig der har købt rejsen.


Bestyrelsen udpeger en ankerperson/kontaktperson der så vidt muligt, for egen regning, deltager på rejsen som en slags rejseleder. Det er ikke en forudsætning for gennemførelse af rejsen af der deltager en ankerperson fra HPN Foreningens bestyrelse.

Du og din eventuelle ledsager skal kunne klare sig selv under selve rejsen. Og det skal understreges at der i 2023 ikke deltager en sygeplejerske på rejsen.

Buur & Søgaard og Apoteket hjælper med at få vores ernæring bestilt og sendt til feriestedet før vi ankommer. Det er patientens ansvar, at det er de rigtige varer og den rigtige mængde der bestilles.

Jeg skal med, hvordan tilmelder jeg mig?

 • Tilmelding skal ske senest 1. maj.
 • Der er forhåndsreserveret 16 pladser:
  • 6 stk. 1-værelses lejlighed til dobbelt eller ene brug.
  • 6 stk. 2-værelses lejlighed til dobbelt brug.
 • Vi har kun et begrænset antal pladser, derfor skal du afvente godkendelse før du glæder dig 😊
 • Du tilmelder dig ved at skrive til Henning på henningahansen@gmail.com
 • Eller ring til Henning på 4028 2857 – også hvis du har spørgsmål før du beslutter dig.

Lidt ekstra information on hotel